Home » OM KRISTIANOPEL

OM KRISTIANOPEL

Välkommen till Kristianopel – ett strandhugg i Kustridarbygd

Saltstänk, folkliv, god mat och gemyt. Men också lugn, ro och tid för själen.

Direkt du kommer hit vandrar du rätt in i historien. När man går längs den bastanta ringmuren och i de trånga gränderna känner man vingslagen från förr. Överallt små hus med lummiga trädgårdar. Små butiker och duktiga hantverkare. Trevliga människor som gärna hjälper dig tillrätta.

Kulturen lever i Kristianopel. Under sommaren trängs konst och kyrkomusik med trubadurer och andra musikupplevelser. En härlig blandning för många smaker.

Självklart spelar havet en alldeles speciell roll här i byn. Många gäster kommer hit med båt och övernattar i vår gästhamn. Svenskar, tyskar och balter besöker och trivs i Kristianopel. Och inte minst danskar som söker sina rötter från 1600-talet. Andra kommer med bil och motorcykel, på snirkliga, slingriga vägar längs kusten.

Kristianopel är det lilla. Här finns inga motorvägar, hamburgerkedjor eller konstgjorda vattenland. Men för den som söker efter lugn, ro och eftertanke men också folkliv, saltstänk och gemyt så är Kristianopel en upplevelse utöver det vanliga. Sedan renässansen, till idag och framöver.
Välkommen att dela den med oss.

%d bloggare gillar detta: